Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri

Kadın girişimciler için iş fikirleri nelerdir? Girişimcilik yapmak isteyen, fikirlerini başarılı bir işe dönüştürmek isteyenler neler yapabilir? Ek gelir kazanmak için neler yapabilirler? Tüm bu sorular sizin de aklınızı kurcalıyorsa, fikirlerinizi ve tutkunuzu başarılı bir işe dönüştürmek istiyorsunuz demektir. Bunun nasıl olacağına gelin birlikte bakalım.

En fazla motive olmuş kadın girişimci bile doğru iş fikrine karar vermekle mücadele edebilir. Bazı tomurcuklanan girişimciler için, fikirler özgürce akar. Diğerleri için, fikirler belirsiz ve kabataslak olduğu için atılır ve asla tam olarak araştırılmaz. Doğru iş fikrine karar vermek, bazı ruh araştırmaları yapmak gibi bir iş planı ve fizibilite çalışması oluşturmakla da ilgilidir.

Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri

Kadın girişimciler için iş fikirleri konusuna geçmeden önce, başlayacağınız yeni iş fikri için bazı kriterleri değerlendirmelisiniz. Serbest meslek sahibi olmak istiyorsanız ancak ne tür bir iş başlatmak istediğinizden emin değilseniz, şunları göz önünde bulundurun:

  • İşten çıkmayı neden istiyorsunuz veya ihtiyacınız var mı?
  • Ne yapmak istiyorsunuz?
  • Ne yapmakta, hangi konuda iyisiniz?
  • Neyi yapmayı öğrenmek istiyorsunuz?

Bir Ürünü Nasıl Satarsınız? >>

İşletmeden neden çıkmak istediğinizi veya ihtiyacınız olanları belirleyin

Kozmetiklerini, hediyelerini, sigortasını vb. satmak için başka bir şirketi temsil etmeyi düşünün.

İkinci bir gelir mi arıyorsunuz? Kozmetiklerini, hediyelerini, sigortasını vb. satmak için başka bir şirketi temsil etmeyi düşünün. Bir iş planı hazırlamanız, proje yapmanız gerekecek. Başlamak için çok fazla yatırım yapmanız gerekebilir.

Çocuklarınızla evde kalmak için mi bir işten ayrılıyor musunuz? Asıl motivasyonunuz çocuklarınızla daha fazla zaman geçirmekse, buna izin verecek bir iş seçin. Çocuk yetiştirirken evden 9-5 iş yapmak neredeyse imkansız. Ancak bazı iş modelleri buna çare olabilir.

Dünyayı değiştirmek mi istiyorsunuz? Dünyayı değiştirmek istiyorsanız bir kooperatif veya kar amacı gütmeyen kuruluş başlatın. Her ikisi de yoğun emek ister ancak ödüllendirici olabilir.

Topluma bir katkıda mı bulunmak istersiniz? Kişisel tatmin sizin temel motivasyonunuz ise ve para kaygı verici değilse, en çok ne yapmak istediğinizi görmek için farklı organizasyonlarla gönüllü olmayı deneyin. Gönüllülük, kar amacı gütmeyen kuruluşların nasıl çalıştığını öğrenmek için harika bir yoldur ve daha sonra kendi işinizi kurmaya karar verirseniz, edindiğiniz bağlantılar ve beceriler size yardımcı olacaktır.

Girişimci olmak ister misiniz? İster sadece kendi patronunuz olmayı ister finansal olarak bağımsız olmayı seçin. Başarıya giden yol sağlam bir fikirle başlar. Girişimci olmak için güçlü ve zayıf yönleriniz konusunda dürüst olmanız gerekir. Hangi işe başladığınızın önemi yok. Aynı zamanda sosyal becerilerinizi ve güçlü ağ kurma becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

En Çok Kullanılan Pazarlama Yöntemleri >>

Çok yapmak istediğiniz şeyi bulun

Tutkulu olduğunuz bir şey seçin. Kendi işinizi kurmak zaman, enerji ve fedakarlık gerektirir. Sizi ilgilendirmeyen ya da daha da kötüsü, yapmaktan nefret ettiğiniz bir şeyi seçerseniz, başarınızı zorlaştırırsınız. Kendinize sorun:

  • Boş zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?
  • Bir işe dönüşebilecek bir hobiniz var mı?
  • Gönüllü iş yapmayı sever misiniz?
  • İstediğiniz bir işi yapabilseydiniz, ne olurdu?

Her Yerde Yapabileceğiniz 16 Mevsimlik İş Fikri >>

Yaparken neyde iyi olduğunuzu belirleyin

Bir müzisyen, sanatçı veya fotoğrafçıysanız yetenekleriniz açık olabilir. Zaten bir mesleğiniz varsa, özel muayenehanenize hukuk, tıp veya muhasebe firması ile başlamak isteyebilirsiniz. Belki de kek veya mum yapımı gibi, pazarlayabileceğinizi bildiğiniz bir hobiniz vardır.

Bazen güçlü yönlerimizi bilmek zor olabilir. Gizli becerilerinizin ve yeteneklerinizin ne olduğundan emin değilseniz, sizi tanıyan ailenize ve arkadaşlarınıza sorun. Dikim veya defter tutma gibi belirli bir beceriye sahip olmasanız bile, onları tanımlayabildiğiniz takdirde pazarlanabilecek becerilere sahip olursunuz. Ya da kendinizde geliştirmek istediğiniz beceriler edinebilirsiniz. Bir milyoner olmak için kullandığınız asıl iş becerisi, diğer üreticilerin ürünlerini satma fikrini kullanmak olabilir. Bir yeteneğiniz ya da hobiniz varsa, şimdi pazar ve fizibilite üzerinde çalışmaya başlayın!

Tavsiyenin Ve Progresif Gelirin Gücü >>

Ne yapmayı öğrenmek istediğinizi belirleyin

Kadınlar için ek gelir fırsatları

Bazen bizi en çok ilgilendiren şeyler henüz öğrenmediğimiz ama öğrenmemiz gereken şeylerdir. Matematiği seviyorsanız, bir muhasebe kursuna katılın ve yeni becerilerinizi başkalarına vergi konusunda yardımcı olarak gelire çevirin.

Derecesi yerine bir sertifika ile girebileceğiniz birçok yeni kariyer vardır. Sertifikaların kazanılması bir yıldan az sürer ve bazı durumlarda yalnızca birkaç yarıyıl sürer. Bölgenizde hangi sertifika programlarının sunulduğunu görmek için size yakın halk eğitim kurslarına bir göz atın.

Her zaman başka bir dil öğrenmek istiyorsan, şimdi başla. Akıcı olduğunuzda, serbest çeviri hizmetleri veren serbest bir meslek sahibi olabilirsiniz. Tercümanlar yasal işlemlerde, okullarda ve seminerlerde kullanılır. İşaret dili tercümanları, sözlü tercümanlar kadar kazanabilir. Kayıtlı hemşire olmak için iki yıllık çok sayıda program vardır.

“Yeni bir beceri öğrenmek ya da eskisini parlatmak için hiçbir zaman geç değildir. Tutkunuz, pazarlanabilir bir yeteneğiniz varsa ve ne yapmak istediğinizi bilirseniz bir işe başlamak için asla geç değildir.”

Kendi İşini Nasıl Başlatırsın? >>