Pazartesileri Üretken Yapmak İçin Hızlıca Yapabileceğiniz 6 Şey

Pazartesi sendromu için ne yapmalısınız?

Pazartesi sendromu düşüncesini nasıl yenebiliriz? Pazartesileri üretken yapmak için hızlıca yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Verimli çalışmayı tüm haftaya yaymak, aslında haftanın ilk gününden başlamaktadır. Peki ama nasıl?

Pazartesi günleri hayatımızın bir parçasıdır. Hemen hemen her hafta hepimiz, üzerinden geçiyoruz. Ancak çok az insan pazartesi sendromu yaşamıyor. Çünkü pek çok insan Pazartesi gününün başlangıcını işaret ettiği için Pazar gününün gecesinde yapacaklarını göremiyor. İnanın, Pazartesi günleri o kadar da korkunç değildir. Bir projenin başlamak üzere olduğu için yeni haftanın başlangıcı için istekli olduğunuz zamanları hatırlayın. Veya bir teklif verme işlemi sonucunda işi kazanmayı beklerken. Pazartesi günleri de heyecan verici olabilir.

Pazartesileri Üretken Yapmak İçin Hızlıca Yapabileceğiniz 6 Şey

İnsanların Pazartesi gününe karşı dikkatli olmalarının iyi nedenleri olduğunu biliyoruz. Ancak bu nedenlerin çoğu, başka bir şeyden ziyade psikolojik olanlardır. İnsanlar yeni bir haftanın başlangıcından korkuyorlar. Çünkü yeni haftada neler olacağına dair endişe her şeyi eline aldı. İş yerinde, bu his tahribat yaratabilir. Sonuçları hem çalışanlar hem de şirketin yönetimi için korkunç olabilir.

Pazartesi günlerini kolayca üretken ve eğlenceli hale getirebilmemizin birkaç yolu vardır. Yani, kıyamet günü olarak düşünmektense Pazartesi günlerinden en iyi şekilde yararlanmanız için size rehberlik edeceğimiz gibi okuyun!

Verimsiz Olmanın İnsana Öğreteceği 3 Şey >>

1. Çalışma alanınızı düzenleyin

Yalnız veya başka insanlarla çalışmak için oturduğunuz yerin temiz olduğundan ve her şeyin yerinde olduğundan emin olun.

Yalnız veya başka insanlarla çalışmak için oturduğunuz yerin temiz olduğundan ve her şeyin yerinde olduğundan emin olun. Bu basit şeyi deneyin ve sonucu kendiniz göreceksiniz. Bir şeyin olması gereken yere yerleştirilmesi sadece birkaç saniye sürer. Masanız yeni çalışma haftası için temiz olacaktır.

Karmaşık bir masa bir üretkenlik katilidir. Meşrubat kutusunu atmak için çöp kutusunu bulmak için yazmak için bir kağıt parçası aramak için değerli zaman harcıyoruz. Ayrıca kullanmadığınız şeylerden kurtulun ve masanızın tozlarını temizleyin. Yeni hafta başlayacak. Haftanın ilerleyen saatlerinde işlerin yolunda gitmesi için ve daha iyi bir başlangıç ​​için kişisel alanınıza iyi bakın.

2. Sabah akışı oluşturun

Pazartesileri üretken yapmak için diğer bir madde, sabah akışı oluşturmaktır. İdeal bir dünyada, hepimiz her Pazartesi gününe, sağlam bir uyku yaptıktan uyanmak istiyoruz. 30 dakika plan yapıp, sağlıklı bir kahvaltı ve  başlamayı düşünüyoruz. Tabii ki, bu rutini tipik bir Pazartesi sabahı rutini olarak yönetebilen birkaç kişi var?

Güne enerjik bir başlangıç ​​yaparak, günün geri kalanının tonunu ayarlamalısınız. Pazar gecesi yeterince uyuyacaksınız. Pazartesi sabahına başlayacak, böylece bir diğer mücadeleye hazır olacaksınız.

Gününüzü Güzelleştirecek 10 Şey >>

3. Verimli zamanınızı bulun

Sabah saatlerinde veya öğle yemeğinden önce birçok görevi tamamlayabileceğinizden eminseniz, tüm dikkat dağıtıcı şeyleri bir kenara bırakarak gitmeniz gerekir.

Sabah saatlerinde veya öğle yemeğinden önce birçok görevi tamamlayabileceğinizden eminseniz, tüm dikkat dağıtıcı şeyleri bir kenara bırakarak gitmeniz gerekir. Her zaman dakikalar içinde tamamlayabileceğiniz bir şey yaparak başlayabilirsiniz. Bu bir e-posta veya haftanın geri kalanı için bir yapılacaklar listesi oluşturma olabilir.

Pazartesi günleri, zaman oldukça hızlı bir şekilde uçabilir. Bu nedenle, bu verimli zamanı korumak çok önemlidir. En iyi sonuçlar için elinizdeki göreve odaklanmak istiyorsanız toplantılardan, telefon görüşmelerinden ve hatta e-postalardan kaçının.

4. Yapacağınız işe odaklanın

Pazartesileri üretken yapmak için odaklanmak konusunda bilmeniz gerekenler bulunmaktadır. Çoğu insan 3-4 saat boyunca düz çalışamaz. Sinir bilimciler bize ortalama bir beynin, ortalama dikkat süresinin yaklaşık 40 dakika olduğunu söylüyor. Yani, 40 dakikalık bloklarda çalışabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bu kulağa hoş geliyor.

Ama ilk satırı tekrar okuyun. Ortalama beyinler için ortalama dikkat süresi diyor. Kendinizi sıradan biri olarak görmeyin. 40 dakikada başlayın, ancak iş yerinde geçirdiğiniz değerli zamanı tam olarak kullanmak için en az 60 dakikaya çıkarmaya çalışın.

5. Birincil hedef seçin ve başarınızı değerlendirin

Pazartesi günleri, bir günde bitiremeyeceğiniz görevlerle kendinizi aşırı yüklemeye çalışmayın.

Pazartesi günleri, bir günde bitiremeyeceğiniz görevlerle kendinizi aşırı yüklemeye çalışmayın. Bunun yerine, önemli bir görev seçin ve önceliğiniz yapın. Bir süre sonra işler karmaşıklaşacağından ve tek bir işi tamamlayamayacağınız için çoklu görev yapmaya çalışmayın.

Üretken bir Pazartesi, Cuma gününden planlama ile başlar. Örneğin, görev Pazartesi günü tamamlamanız gereken bir projenin önemli bir yönüyle ilgili olabilir. Başlamak için bir zaman belirleyin ve tek bir hedef göz önünde bulundurarak ona bağlı kalın. Bu nedenle pazartesileri üretken yapmak için önceliklerinizi iyi belirlemelisiniz.

Önceliklerinizi Belirleyin >>

6. Düzenli molalar verin

İlk yarıda her şeyi tamamlamaya çalışmayın. Çalışmak için tam bir gününüz var. Bu yüzden tazelenmek için düzenli molalar verin. Pazartesi günleri işler gerçekten telaşlı olabilir. Ancak serinletici bir fincan kahve için 5 dakikalık mini molalar, bir iki saat boyunca size tam olarak enerji verebilir.

Doğru aralar olmadan, ilk yarının bitiminden önce tükenebilir ve görevleri zamanında tamamlamak için zihinsel ve fiziksel bir durumda olmayacaksınız. 2 dakika boyunca hızlı bir yürüyüş yapın. Ya da ayakta dururken biraz esneme yapın. Bir sonraki zamanlanmış göreve kendinizi rahat ve hazır hissedeceksiniz.

Son düşünceler

Kötü isme rağmen, Pazartesi günleri o kadar da kötü değil. Yukarıda bahsi geçen ipuçlarını uygulayarak, sadece Pazartesi günleri değil, haftanın tüm gününde süper üretken olabileceğinizden eminiz.

Pazartesileri üretken yapmak için siz neler yapıyorsunuz? Ya da pazartesileri seviyor musunuz? Yorum kısmından düşünceleriniz bizimle paylaşabilirsiniz.

Hayallerinizi Gerçekleştirmek İçin 15 İlham Verici Fikir >>