Instagram Soru/Cevap Etkinliğimiz – 5. Hafta

Yatırım için en uygun örnek borsadır.

Network Marketing her kesimden, yaştan, farklı eğitim seviyelerinden insanlara din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın aynı fırsatı veren adil bir ticaret modelidir.Bu ticaretin parçası olan herkes, kendini geliştirerek ve öğrenerek ek gelir hatta hayallerine ulaşmasını sağlayacak kadar ciddi gelirler kazanma fırsatına ulaşabilir.Ancak başlangıçta herkesin kafasında onlarca soru olabilir. Bu sorular cevaplanmadıkça büyür, şüpheye, korkuya, büyük bir engele dönüşebilir. Bazende farklı bir fikir almak, farklı bakış açısı kazanmak için önemlidir. Bir cümle, çok karmaşık görünen bir sorunun, ne kadar basit olduğunu fark etmemizi sağlayabilir.

İşte bu nedenle,tecrübeli networkokulu.net ekibi olarak, hangi firmada olursa olsun network yapan/yapmak isteyen ama soruları olan herkese ufakta olsa yardımcı olmak istedik.Her hafta Pazartesi günü saat 21:00/23:00 arasında instagram hesabımızda canlı canlı soru/cevap yaparak, merak ettiğiniz sorularınızı cevaplıyoruz.

5.sini gerçekleştirdiğimiz soru/cevap etkinliğimizde, sorulan sorular ve verilen cevaplar arasından en beğenilenleri sizler için seçtik;

1 – Beginner toplantısı için temel konu öneriniz nedir?

Çok güzel soru…

Yeni başlayanlar için toplantı düzenliyorsanız, en önemli olan enerji verici, basit ve kısa bir toplantı olması. Bunlar konudan daha önemlidir.

Toplantı konusu ise, temel konular olmalı. O haftanın temel ihtiyacı, göz önünde bulundurularak bir konu belirleyebilirsiniz. Bu konu yapılması gerekenler (hedef belirlemek,liste,davet,sunum, vs gibi) ile ilgili de olabilir, inanç arttırmaya yönelik konularda (sektör, firma bilgisi vs) de olabilir.

2 – Paylaşımlarınızda sürekli mükemmel değil ama en iyi iş diyorsunuz, neden?

Abartmıyoruz, çünkü öyle.

Network Marketing gerek ekonomik açıdan gerekse sosyal  açıdan günümüz şartlarına göre keşfettiğinde gerçekten çok kazançlı bir iş. Daha ayrıntılı olarak bu konuyu anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

3 – Potansiyeli büyük bir firmadayım, fark yaratmam için ne önerirsiniz?

Firmanın potansiyelinden daha önemlisi senin potansiyelin. İyi bir firma, kaliteli ürünler üretir ama senin yerine satmaz, iyi bir firma dengeli ve adil bir kazanç planına sahiptir ama durduk yere komisyon ödemez. Fark yaratmak için bu yazımızı okuyabilirsiniz ve aynı zamanda sitemizi takip edebilirsiniz.

4  – İş arkadaşlarıma negatif ortamın olumsuz etkisini  nasıl anlatabilirim? Öneriniz var mıdır?

Keşke negatiflerin olmadığı bir dünya olsa dimi?

İnsan networke başladığı zaman fark ediyor ki pozitif olmadan dünya yaşanacak bir ortam değil. Ancak insanın günlük hayatta kendini kontrol edebileceği bazı noktalar var. Bunun hakkında ünlü trainer ve yazar Brain Tracy‘nin kitabından süper bir alıntının olduğu bu hikayeye göz atabilirsiniz.

5 – İsteksizliği nasıl yenebiliriz?

Bu sorunun cevabı çok net aslında…

İstemek için nedeniniz olduğunda yeneceksiniz.

6 – Sunumlarda nasıl daha fazla etkili olabiliriz?

Kısaca bir cevap vereyim;

  1. Tanıtıma gelen kişiyi av olarak görmeyin.
  2. Tanıtıma geldi diye bu güne kadar ne öğrendiyseniz, hepsini gelen kişinin üzerine kusmayın.
  3. Kısa tutun.
  4. İnandığınız kadarını anlatın. İnsanlar hisseder.

Doğru tanıtım yapmak ve ip uçlarıyla ilgili birçok yazımıza sitemizden ulaşabilirsiniz. Öncelikle buna göz atarak başlayabilirsiniz.

7 – Bu işte başarılı olmak için aile hayatını 2. plana atmak şart mı?

Güzel bir soru.

Doğru anlaşılması önemli, herhangi bir ticaretle uğraşıyorsanız, girişimciyseniz ya da kendi işinizin patronuysanız, bunun kazancı da riski de bedeli de farklıdır. Belli bir çalışma saatiniz ya da maaşınız olmaz. Bazı insanlar günde 15 saat çalışırken, bazıları haftada 2 saat ayırır. Burada kritik konu, ne kadar yoğun olursanız olun, her şeye zaman vardır.

Ama;

Bir iş adamının/kadının önceliği işi olmalıdır. Başarılı insanlar bakın. Mesela bir futbolcunun önceliği futboldur. Cenazesi bile olsa maça çıkar değil mi? Ailem önemli diye pazar günleri antremana gelmeyen bir futbolcu olmaz. Ama aileyi bahane edip pazar toplantısına gelmeyen networker oluyor. Ama öncelik deyince aileyi arka plana atmayı kastetmiyorum. Doğru planlama yapmaktan bahsediyorum. Ailemiz bahanemiz değil, nedenimiz olmalı.

8 – Bire bir işinizi anlatırken en çok neye dikkat edersiniz?

Çoğu zaman ne anlattığın belli değil, nasıl anlattığın, yani ruh halin çok daha önemlidir. Tabi bu  karşı taraf için de geçerli. Onun için en önemsediğimiz konu gelen kişinin heyecanı, fırsatı dinlemeye hazır olup olmadığı…

Formül:

“İyi bir davet + doğru yer + doğru zaman = kariyerine bir adım daha yaklaşmak”

Bu cevap yeterli değilse, bu yazımıza da göz atabilirsiniz.

9 – Negatif prospectlere karşı tutumumuz nasıl olmalıdır?

Prospect negatif olur zaten, önce bu konuda anlaşalım.

Bizim işimiz, insanların fikirlerini olumluya çevirmek. Herkes  olumlu olsaydı, kimse negatif düşünmeseydi,o zaman eğitime,tecrübeye hatta liderlere ve bize gerek olmazdı değil mi?

Kısaca, beklentinizi doğru ayarlayın. Sinirlenmeyin, üzülmeyin. Fırsatınızdan eminseniz, empati yapın ve gülümseyin. İlgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

10 – Network sistemlerinden en kazançlı sistem hangisidir?

En kazançlı sistem, “sizin” en adil ve sürdürülebilir kazanç elde ettiğiniz sistemdir. Sistemler ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

11 – Olumlu ve pozitif geçen bir görüşmeden sonra nasıl bir takip izlersin?

Ben takip sürecini 0 ile 100 arasında puanlandırırım. 100 “evet”, 0 “hayır” olsun diyelim. Mesela takipten sonra karşı tarafın inancı 70 oldu, hala 100 olmadı. Sizin yanınızdan ayrıldıktan sonra muhtemelen bu seviye düşecektir, 60’a, belki de 50’ye. Siz ertesi güün (24/48 saat içinde) tekrar takip yapıp bunu tekrar yükselteceksiniz, belki 80, 90, belki de 100’e. Bu 100 olsun diye acele etmeyin. Güzel bir takip yaptıysanız ve hala 100 seviyesinde değilse, sabredin ve bir veya iki takip daha yapın. Benim için, kaliteli alış için ortalama 3 takip gereklidir. Pozitif veya negatif önemli değil.

12 – Takım arkadaşlarımı nasıl motive edebilirim?

Bizi takip etsinler biz onları motive ederiz.

Mootivasyon 1 saatlik, günlük veya en fazla 1 haftalıktır. Siz onların başarılı olmalarını istiyorsanız, onlara ilham olun, siz başarıya koşun, saldırın, kendinizi geliştirin.

Gelmesi gereken herkes arkanızdan gelecektir.
Kişisel gelişim kategorimizde motivasyon ile yeterince kaynak bulacaksınız.

13 – 2. kez ekibim dağıldı. Çünkü ekibe aldığım kişiler yapamadı. Sizce tekrar devam etmeli miyim? Ne yapmam gerekiyor?

Suç kişilerde yani…

Eğer bu süreçlerde odağınızı dışarı değil içeri verirseniz bazı dersler çıkarıp, tecrübe kazanmış olursunuz. Yani söylemek istediğim şey, sıkıntıyı dışarıda aramayın. Neleri yanlış yaptığınızı düşünün ve bir sonrakine daha sağlam bir organizasyon kurun. Yani takibi bırakmayın. Hiç bir lider bir defa kurmamıştır.

14 – Hızlı ağ kurmak ve networkümüz büyütmek için en etkili stratejiler nelerdir?

Aslında Network Okulu’nun bütün amacı bu zaten…

Bu konuda bir çok içeriğimiz mevcut. Düzenli olarak takip etmenizi öneririm, en önemli strateji bu. Hızlı kazanmak ile ilgili bir yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

15 – Bu işe olan inanç, nasıl arttırılır?

İnsanlar inanmak için önce bir sonuç almak gerektiğini düşünürler. Ama bu yanlış düşünce yapısıdır. Önce “Bu işe ihtiyacımız var mı?” diye sormalıyız kendimize.

İçinde bulunduğumuz  düzen belli,, dışarıda bize milyoner olmayı öğretmiyorlar. Zaten öğretseler bile on binlerce engel var. Ekonomik durum desen belli. Bir evlilik yapıp ev-araba alsan, 15-20 sene borç ödemek zorundasın. Ee yaşın kaç oldu? Ne zaman yaşayacaksın bu hayatı?

İhtiyacınız olduğunu kabul ettikten sonra inanç gelmez insana. Peşinden koşmak gerekir:

  1. İnanan birine (liderine) maruz kalırsın,
  2. Video izler, kitap okursun,
  3. Toplantılara katılırsın,
  4. Yola çıkarsın ve yapa yapa inanırsın. Eğer harekete geçmezsen gözünde büyür yapacakların.

Eğer sen gerçekten inanırsan bu ticarete, başkaları da senden etkilenir. Önce inanırsın, önce bunu yansıtırsın, önce peşinden gidersin ki sonra başarı gelir.

16 – Liderimle mi yoksa ortağımla mı ilişkim daha önemli?

Niye bu tercihte bulunuyorsun?

İkisi de sevgilin değil dimi?

(yani öyle umuyorum!)

17 – Network Marketing hakkında çok fazla olumsuz yorum var. Bu konudan şikayetçi misiniz?

Değiliz 🙂

Meyve veren ağaç taşlanır.

Ama şunu da kabul etmek lazım;

Yanlış yaptığını bile bile hızlı ve kolay kazanma derdinde olan çok fazla insan var. Olumsuz yorumlarla ve ekşi sözlük ile ilgili yazımızı okuyun. Yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

18 – Sizin paylaşımlarınızdan içim rahatladı bugün ben de başladım. Ne tavsiye edersiniz?

Kendinize girişimcilik yolunda bir şans tanıdığınız için ve iyi bir fırsat değerledirdiğiniz için tebrik ediyoruz. Sitemizde yolculuğunuzda size yardımcı olacak birçok yazı var, günlük takipte kalın. İlk yazınızı buradan okuyabilirsiniz.

19 – Yeriniz nerede?

Okulumuzun daha binası yok ama adresi var. “networkokulu.net

20 – Network Marketing’e bir tür yatırım diyebilir miyiz?

Network Marketing bir ticaret modelidir. Yatırım değildir.

Yatırım için en uygun örnek borsadır. Borsada paranızı bir şirketin hisselerine yatırırsın ve piyasa şartlarına göre şirketin değeri yükselirse para kazanırsın eğer değer düşerse para kaybedersin. Yani ortada senin emeğine bağlı bir sonuç yoktur.

Network Marketing tamamen emeğe dayalı bir ticarettir. Ne kadar emek verirsen o kadar kazanç sağlarsın. Daha fazla bilgi için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

***

Her hafta Pazartesi günleri saat 21:00/23:00 arası Instagram hesabımızdan soru cevap etkinliğimize katılabilirsiniz. Ayrıca, kafanıza takılan soruları yorum kısmından sorabilir veya  sitemizdeki “Sorular” kısmından hem daha önce sorulmuş sorulara bakabilir hem de bize sorabilirsiniz.

Network Okulu Instagram Hesabı >>

50 Soruda Network Marketing için >>

Network Marketing Hakkında Sıkça Sorulan Sorular için >>