Başarılı Öğrenci Olmak: Verimli Ders Çalışmak İçin Kaçınılması Gerekenler

Başarılı öğrenci olmak - Üretkenliği azaltan dikkat dağıtıcı unsurlar her öğrenci için bir sorundur.

Başarılı öğrenci olmak ve verimli ders çalışmak için kaçınılması gerekenler nelerdir? Öğrenciler için zaman yönetimi, odaklanmak ve derslerde daha başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken ipuçları bulunmaktadır. Ayrıca verimliliği öldüren kaçınılması gereken şeyler nelerdir gelin birlikte inceleyelim.

Üretkenliği azaltan dikkat dağıtıcı unsurlar her öğrenci için bir sorundur. Yeni görevler, sosyal aktiviteler, okul sonrası kulüp aktiviteleri ve her gün çocuğunuzun zamanını alan sporlarla her şeyin yapılması zor olabilir. Her şey yetişmeyebilir. Daha üretken bir öğrenci olmak için çocuğunuzun zamanını en verimli şekilde kullanmasına yardımcı olabilecek birkaç şey vardır.

Öğrencilerin kaçınması gereken 8 verimlilik düşmanı

Başarılı öğrenci olmak için gün içerisinde bazı zamanımızı ve aklımızı alan kaçınmamız gereken şeyler vardır. Sosyal medya gibi belirgin dikkat dağıtıcı unsurlardan uygun çalışma molaları vermemeye kadar, öğrenciler üretkenlikle çeşitli şekillerde mücadele edebilirler. Öğrencilerin karşılaştığı ilk 8 verimlilik katili ve çocuğunuzun okulda daha üretken olmalarını nasıl önleyebileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

1. Yoğun ödevler vermek

Çocuğunuz ödev tarafından boğulmuşsa, nereden başlayacağını bilemeyebilir⁠.

Verimliliği Nasıl Öldürür: Bunalmış hissetmek ertelemeye yol açabilir. Tüm üretkenliği durdurabilir. Çocuğunuz ödev tarafından boğulmuşsa, nereden başlayacağını bilemeyebilir⁠. Sonuçta çalışmaya hiç başlamayabilir.

Çözüm: Çocuğunuza, ne üzerinde çalışması gerektiğini bilmesi için görevlere nasıl öncelik verileceğini öğretin. İster fiziksel bir planlayıcı ister dijital bir planlayıcı olsun, bir gün planlayıcısı kullanmak için çocuğunuzla birlikte çalışın. Yapılacaklar listesi ve her görevin zamanlanmış olması, çocuğunuzun stresini hafifletebilir ve verimliliğini artırabilir.

2. Uygun çalışma molaları yapmamak

Verimliliği Nasıl Öldürür: Uygun çalışma molalarıyla ayrılmak önemlidir. Bunun yerine tüm işleri tek bir oturuşta çözmeye çalışmak aslında daha fazla hayal kırıklığına ve verimin azalmasına yol açabilir.

Çözüm: Başarılı öğrenci olmak konusunda çocuğunuza uygun eğitim molalarını nasıl alacağını öğrenmesini sağlayın. Her saat 10 dakikalık bir mola vermek beynin daha iyi işlenmesine ve bilgi tutmasına yardımcı olur. Ayrıca zihni yeniler ve yeni fikirlerin oluşmasını sağlar. Çocuğunuzun üretkenliğini artırır ve çocuğunuzun hissettiği hayal kırıklığını azaltır. 5 dakikalık bir mola bile zihninizi yenilemek ve çocuğunuzun daha uyanık (ve üretken) hissetmesine yardımcı olmak konusunda kan akışını sağlamak için harikadır.

Dışsal Motivasyonu Daha İyi Kullanın >>

3. Yüksek, meşgul mekanlarda eğitim

Verimliliği Nasıl Öldürür: Gürültülü, yoğun gürültülü yerler, çocuğunuzun odaklanmasını çok zorlaştırabilir. Bu, ödevlerin olabildiğince hızlı veya kapsamlı bir şekilde tamamlanmamasına neden olur.

Çözüm: Çocuğunuzun nerede çalıştığına dikkat edin. Ailenizin üyelerinin sürekli gelip gittiği mutfak masasında mı? Müzikli yatak odasında mı? Bunlar çocuğunuzun çalışması için mutlaka kötü yerler değildir. Ancak azaltılması gerekebilecek daha fazla dikkat dağıtıcı unsurlar içerir. Bu, mutfak alanını her akşam bir saat boyunca ev ödevine ayırmak olabilir.

Başka bir çözüm ise çocuğunuzun dikkatini dağıtan veya gürültüden uzak bir odaya sahip olması olabilir. Odası olmasa da çalışmasına imkan verecek bir oda olabilir.

Profesyonel İpucu: Manzara değişikliği çocuğunuza ilham verebilir. Onu motive edebilir ve üretkenliğini artırabilir. Eğitimde ve hayatta başarılı öğrenci olmak konusunda, çocuğunuzun hangisinde daha iyi çalıştığını görmek için çalışma noktalarını değiştirmeyi deneyin:

  • Okul veya halk kütüphanesi,
  • Ev ortak alanı (yemek odası gibi),
  • Yatak odası,
  • Dışarıda (arka güverte veya balkon gibi).

4. Büyük görevleri erteleme alışkanlığı

Çocuğunuzun tüm enerjisi, tüm küçük, kolay görevleri tamamlamak için harcanırsa, daha büyük, daha zor görevler için fazla enerji kalmaz.

Verimliliği Nasıl Öldürür: Çocuğunuzun tüm enerjisi, tüm küçük, kolay görevleri tamamlamak için harcanırsa, daha büyük, daha zor görevler için fazla enerji kalmaz. Bu, son dakika stresine, hayal kırıklığına ve tam potansiyel gösterilemeden yapılmayan görevlere yol açar.

Çözüm: Daha büyük görevler için erken bir saldırı planı oluşturarak işe başlayın. Çocuğunuzun daha büyük, daha karmaşık görevler üzerinde çalışmasını sağlayın. Böylece en fazla enerjiye sahipken onları tamamlayın (veya en azından başlayın!). Bu görevler yoldan çekildikten sonra, diğer görevleri bir esinti gibi hissedecektir. Öncelikle daha büyük ödevlerle mücadele etmek (veya parçalamak) da çocuğunuzun düzenli ve motive olmasına yardımcı olur. Bu, notlarını yükseltmeye ve gelecekte bu tür görevleri yerine getirme konusunda güveni artırmaya yardımcı olabilir.

5. Sosyal medyada sürekli vakit geçirmek

Verimliliği Nasıl Öldürür: Dijital cihazlar günlük hayatımızın önemli bir parçasıdır ve öğrenciler için çok faydalıdır. Ama aynı zamanda dikkat dağıtıcı şeylerdir. Çocuğunuz sosyal medyayı her kontrol ettiğinde veya bir metni cevapladığında, odağı kaybolur ve eldeki göreve yeniden odaklanmak için daha fazla zaman alır.

Çözüm: Çocuğunuzun ev ödevi sırasında mümkün olduğunca üretken olduğundan emin olmak için akıllı telefonuna veya dizüstü bilgisayarına erişimi sınırlayın. Çocuğunuzun araştırma yapmak, çevrimiçi testler çözmek veya ödevleri yazmak için bir dizüstü bilgisayar kullanması gerekiyorsa, verimlilik için iyi bir seçenek haline gelebilir.

Geleceğin Meslekleri Nelerdir? >>

6. Sürekli hayal kurmak

Verimliliği Nasıl Öldürür: Hayal kurmak, değerli ödev zamanından alır. Çocuğunuz bir hayale ne kadar uzun süre sürüklenirse, ödevlerine yeniden odaklamak (ve onları tamamlamak) için o kadar fazla çaba harcar. Zaman kullanımını verimsiz kullanmasına neden olur.

Çözüm: Başarılı öğrenci olmak konusunda çocuğunuza bir görevden uzaklaştığında, onu nasıl yakalayacağını öğretin. İdeal sonuç çocuğunuzun dolaşan zihnini fark etmesi, durması ve “Bu görevi bitirmem gerekiyor” diye kendini telkin edebilmesidir. Bu, yeniden odaklanmasını ve göreve devam etmesini sağlar.

7. Bir çalışma arkadaşıyla çok fazla sosyalleşmesi

Birlikte çalışmak için bir arkadaşa sahip olmak bazı öğrenciler için büyük bir motivasyon kaynağı olabilirken, diğerleri için büyük bir dikkat dağıtıcı olabilir.

Verimliliği Nasıl Öldürür: Birlikte çalışmak için bir arkadaşa sahip olmak bazı öğrenciler için büyük bir motivasyon kaynağı olabilirken, diğerleri için büyük bir dikkat dağıtıcı olabilir. Öğrencilerin birlikte çalışmaları iyidir. Ancak birbirleri tarafından sık sık dikkatlerinin dağıtıldığı durumlarda, görevlerin tamamlanması çok daha uzun sürebilir ve işin kalitesi düşebilir.

Çözüm: Çocuğunuz ve diğer öğrenci sosyalleşmek için gerçekte çalışmaktan daha fazla zaman harcıyorsa, görevden çıktıklarında yeniden odaklanmaları için onlara nazik bir hatırlatma yapın. Görevi tamamladıklarında çocuğunuza ve onun çalışma arkadaşına bir ödül vermek konusunda düşünün. Dikkat dağınıklığı devam eden bir problemse, çocuğunuzun tek başına çalışması faydalı olabilir.

8. Çok fazla ders dışı etkinliklere katılması

Verimliliği Nasıl Öldürür: Çocuğunuz çok fazla ders dışı etkinliklere katılıyorsa, özel ödev zamanına geçmeye başlayabilir. Hobiler bir çocuğun gelişimi için büyük ve gereklidir. Ancak zaman düzgün yönetilmezse üretkenlik katili olabilir. Etkisi düşmeye başlar.

Çözüm: Çocuğunuzu okul dışında katılmak için 1-2 favori hobi veya ders dışı etkinlik seçmeye teşvik edin. Başarılı öğrenci olmak için denge önemlidir. Çocuğunuzla birlikte, okul dışındaki ödevler ve ev ödevleri için her şeye zaman ayırmasını sağlayacak bir program oluşturun.

Verimli bir öğrenci iyi performans gösteren bir öğrencidir.

Bu ipuçları “herkese uyabilecek, tek beden uygulamalar” değildir. Bu yüzden çocuğunuzla en iyi sonucu görmek için denemeler yapın. Çocuğunuz ödev zamanını verimli bir şekilde kullanmayı öğrendiğinde, notları ve güveni kendisini gösterecektir.

Çocuğunuzu Geleceğin Mesleklerine Hazırlayın >>