Ödev Stresini Azaltmak İçin 10 İpucu

Ödev Stresi - Sonuçta, tüm bunlar düşük sınıf içi performans ve düşük notlarla sonuçlanabilir.

Birçok öğrenci için strese neden olan ödevler vardır. Ödev stresi, öğrencileri, başarı yolunda ve meslek sahibi olmak konusunda verimsiz bir sürece sokabilir. Eğitim konusunu ciddiye almalısınız. Bireyin geleceği için, ödev stresi kavramı en aza düşürülmelidir. Ancak ister köşede büyük bir sınav, isterse bir ödev için son tarih olsun, bazen ödev stresinden kaçınmak imkansız olabilir.

İster beğenin ister beğenmeyin, ödev çocuk eğitiminin büyük bir parçasıdır. Ve çocuğunuz ödev tarafından boğulmuşsa veya hayal kırıklığına uğradığında, bilgiyi odaklama ve tutma yeteneği üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Ayrıca çocuğunuzun ödevini ertelemesine (veya sadece tamamlamamasına) ve sürekli bir stres döngüsü yaratmasına neden olabilir.

Sonuçta, tüm bunlar düşük sınıf içi performans ve düşük notlarla sonuçlanabilir. Bu nedenle ödev stresinin nasıl yönetileceğini öğrenmek önemlidir.

Ödev Stresi Nasıl Azaltılabilir?

Çok fazla ev ödevinin etkileri öğrenciler için daha yüksek düzeyde stres ve hayal kırıklığı içerebilir. Bu, notlar, sosyal yaşam ve sağlık (hem fiziksel hem de zihinsel) üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir.

Ödevlerin öğrenciler üzerindeki etkilerinin yanı sıra, ebeveynler ve çocuklar arasındaki kavgalardan ebeveynlerin ödevlere yardım etme yeteneği olmadığında hayal kırıklığına kadar aile stresini de artırabilir. İşte çocuğunuzun ödevlerini nasıl daha az stresli hale getireceğini öğrenmesine yardımcı olacak 10 ipucu.

Hafıza Nasıl Geliştirilir? 7 Etkili Yol >>

1. Bir programa sadık kalın

Çocuğunuzun ne üzerinde ve ne zaman çalışması gerektiğini bilmesi için bu programı el altında bulundurun.

Çocuğunuzun ev ödevi, ev işleri, aktiviteler ve uyku zamanını planlamasına yardımcı olur. Çocuğunuzun ne üzerinde ve ne zaman çalışması gerektiğini bilmesi için bu programı el altında bulundurun.

2. İyi zaman yönetimi uygulayın

Ödevler üzerinde çalışmaya başlama zamanı geldiğinde, çocuğunuzun elindeki göreve odaklandığından emin olun. Çocuğunuzun ödevini tamamlayabilmesi ve programa bağlı kalabilmesi için cep telefonları veya televizyon gibi dikkat dağıtıcı unsurları kaldırın.

3. Erken başlayın

Her gün okuldan hemen sonra çocuğunuzla birlikte oturun ve her sınıf için ödevlerinizi yapın. O gece ne yapılması gerektiğinin bir listesini yapmasına yardımcı olun ve erken başlayın. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar başlamayı beklemek, çocuğunuzun ev ödevini tamamlamak için daha az zamanı (ve enerjisi) olması ve her ikiniz için daha fazla strese neden olması anlamına gelir.

Zihin Haritalama Nedir? Nasıl Yapılır? >>

4. Gündeminizi düzenli olarak gözden geçirin

Çocuğunuzun, öğretmen tarafından verilen tüm ödevleri ve ödevleri yazdığı bir gündemi olmalıdır. Hangi ödevlerin tamamlanması gerektiğini bilmesi için çocuğunuzun gündemi her gün gözden geçirmesini sağlayın.

5. Hazırlıklı kalın

Organize edilmemiş bir ev ödevi istasyonu dikkat dağıtıcı olabilir.

Organize edilmemiş bir ev ödevi istasyonu dikkat dağıtıcı olabilir. Alanın temiz ve düzenli tutulduğundan ve çocuğunuzun kalem, kağıt ve ders kitapları dahil ödevini tamamlamak için ihtiyaç duyacağı tüm malzemelere sahip olduğundan emin olun.

6. Öğretmene sorular sorun

Ebeveynler çocuklarına ödevlerinde yardım etmek istedikleri kadar okulda öğretilen materyaller yıllar içinde çok değişti. Çocuğunuz ödevle uğraşıyorsa, ödevi anlamak için gereken yardımı almak için öğretmene alabileceği soruların bir listesini yapın.

Meslek Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz? >>

7. Bir ödev grubu düzenleyin

Bir ev ödevi grubu oluşturmak, çocuğunuza sınıf arkadaşlarıyla materyali gözden geçirme şansı vererek ödevi daha az boğucu hale getirmeye yardımcı olabilir. Bu, çocuklara materyali birbirlerine öğreterek ve ekip olarak herhangi bir soru üzerinde çalışarak daha iyi anlama fırsatı verir.

8. Ezici ise uzaklaşın

Çocuğunuz bir ev ödevi veya sorusu tarafından hayal kırıklığına uğrarsa veya bunalırsa, mola vermesi ve geri gelmesi için onu teşvik edin. Bu, çocuğunuza rahat bir zihinle geri dönebilmesi için rahatlama ve yeniden gruplandırma şansı verecektir. Diğer görevleri tamamlarken bile, çocuğunuzun beyni arka plandaki sorunlar üzerinde çalışmaya devam edecektir.

Kişisel Gelişim Her Yaş Grubu İçin Neden Önemlidir? >>

9. Dinlenmek için zaman ayırın

Düzenli Uyku - İster evde bir etkinlik ister organize bir ders dışı etkinlik olsun, çocuğunuzun hoşlandığı bir şeyi yapması için zaman ayırın.

İster evde bir etkinlik ister organize bir ders dışı etkinlik olsun, çocuğunuzun hoşlandığı bir şeyi yapması için zaman ayırın. Çocuğunuzun önemli egzersiz yapmasına yardımcı olmanın yanı sıra, ona ödev stresinden bir mola ve herhangi bir hayal kırıklığı veya ekstra enerji için bir çıkış sağlayacaktır.

10. Güzel uyuyun

Çocuğunuzu düzenli bir uyku rutine sokun, böylece gün sonra yeniden şarj etme şansı olsun. 6-13 yaş arası çocuklar her gece 9 ila 11 saat uyurken, gençler 8 ila 10 saat uyumaya ihtiyaç duyar. Önerilen miktarda uyku almak, çocuğunuzun bir gün daha okul ve ev ödevlerini yapmaya hazır olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Artık ödev stresi yok

Ödev stresini nasıl ele alacağınızı öğrenmek, çocuğunuzun ödevlerden daha fazla yararlanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda daha iyi öğrenme alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olacaktır. Bu ipuçlarını kullanarak, çocuğunuz ödevleri daha güvenli ve daha az hayal kırıklığı ile çözmeyi öğrenebilir.

Hatalarımız Ve Başarılarımız >>