2020 İçin Edinmeniz Gereken 13 Kişisel Hedef

hedef

2020 yılı için kendinize belirlediğiniz kişisel hedefler neler? Kişisel gelişim, verimlilik, yaratıcılık, değişim, kitap okuma, seyahat gibi yeni yılınızın daha iyi geçmesi için kendinize bazı hedefler belirlemeniz önemlidir. Kişisel gelişiminiz için hedefler belirlemeden plan yapmak, kariyer planlamak, yatırım yapmak ve niceleri çok anlamsızdır.

Peki kişisel hedef nasıl belirlenir? Kişisel hedef belirleme, hedefin akılda tutulmasıyla başlar. Öncelikle hedeflerin her zaman üzerinden geçilmeli, kalıcı olması sağlanmalıdır. Ve amacın, nereye doğru yol alınacağının bilincinde olunmalı.

“Nereye gittiğini bilmiyorsan, her yol seni oraya götürecek.” – Alice Harikalar Diyarında Cheshire Kedisi

Oraya ulaşmak için kim olmak istediğin bir hedefin olmalı. Nereye gitmek istediğinizi biliyorsanız, kişisel hedeflerinizi belirlemek daha kolay olacaktır. Oraya nasıl gidildiğini bilmeli ve basamakları parçalamalısınız. Bu adımlar gerçekçi olmalıdır.

Daha İyi Bir Öğrenci Olabilirsiniz >>

2020 Yılında Daha İyi Olmanıza Yardımcı Olabilecek Kişisel Hedefler

2020 senesini, kendinize kişisel hedefler belirleyerek çok daha mükemmel yapabilirsiniz. Kişisel gelişim alanında, iş hayatınızda, verimlilik sahasında vb bir çok alanda yenilikler yapabilirsiniz. Kendinizi tanımlayarak, ne istediğinize karar verin. Nereyi gezmek istiyorsunuz? Nasıl bir araba veya nasıl bir ev almak itiyorsunuz. Bunların hepsini bir sene içerisinde yapamayabilirsiniz. Ancak kendinize hedefler belirleyerek ufak da olsa bazılarını gerçekleştireblirsiniz.

Neye değer verdiğinize karar verin

Tutkulu olduğunuz şeyleri araştırın. Kendinizi ve başkalarını duymak için avukat olun. İnançlarınızı destekleyen gruplara katılın. Neye değer verdiğinize ve neye önem verdiğinize karar verin. Karar vermeyi öğrendiğin zaman, her şeyi yapabilirsiniz.

Kendiniz olun

Hayatını başkası olarak yaşamak için zamanınız yok. Yapabileceğiniz tek şey kendiniz olmak. Gerçekten kim olduğunuzu seçmelisiniz. Yaşamanın en iyi yolu bu. Kendin olmak kolay değil. Değerlerinize ve hayallerinize bağlılık gerektirir. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü konusundaki korkunuzu kaybetmeden otantik olamazsınız.

İlerlemek İçin Risk Almalısınız >>

Öz bakım için kendinize zaman ayırın

Öz-bakım, almanız gereken bir şey değildir. Genellikle, kendimize yeterince öncelik vermiyoruz. Kendiniz için zaman bulun, kendinizi iyi hissettiren şeyler yapın. Sağlıklı beslenmek ve sağlığınızı iyileştirmek için egzersiz yapmak için diyet önerileri alın. Dışarı çıkın. Rahatlayın. Kitap okuyun veya sevdiğiniz birisiyle iyi bir film izleyin.

İhtiyacınız olan yaşam alanlarına kendinizden daha fazlasını verebilmeniz için kendinize zaman bulmak önemlidir. Bunu fazlasıyla hakediyorsunuz. Gerçekten buna değersiniz. Bunu hatırlayın.

Başkalarının düşüncelerini benimsemeyi bırakın

Başkalarıyla ne kadar az ilgilenirseniz, sizin için en önemli olanı yapmaya o kadar çok odaklanabilirsiniz. Başkalarının söylediği şey sizi gerçek olarak yansıtmaz. Bu sadece onların algısıdır, ki bu çoğu zaman gerçek olmayabilir. Sana zarar vermeye çalışan insanlar mutlu değiller. Mutlu insanlar diğer insanları yıkmaya çalışmazlar. Bu yüzden onların söylediklerini tutmaya değmez.

Çalışma Motivasyonunuzu Mu Kaybettiniz? Hemen Bulmak İçin >>

Kendi kendinize hergün olumlu konuşmalar yapın

Her gün yeni bir gündür. Kendinle konuşabilmen, esneklik geliştirmeni sağlar. İşte bazı olumlu kendi kendine konuşma örnekleri: “İşler yoluma gitmemiş olabilir, ancak durumdaki iyiliği hala görebiliyorum.” “En azından hayattayım. Sağlığım, yeteneklerim ve sahip olduğum şeyi kullanma fırsatım var. ” “Ben buna değerim.” “Bunu yapabilirim.” Kendin kendinize ne kadar pratik yaparsanız iç sesiniz kuvvetlenecektir. İç sesinizi pozitif konuşmak için cesaretlendirmelisiniz.

Gümüş astarı bulun

Gümüş astarı bularak her durumda mutluluğu bulabilirsiniz. Kendinize kişisel hedefler belirliyorsanız, buna gümüş astarınızı da ekleyin. Bulduğunuz iyilikten dolayı mutlu olmaya karar verebilirsiniz. İyiliğe bakmayı seçmelisiniz. İnsanlar genellikle ilk önce kötüleri düşünür ve üzerinde dururlar. İnsan doğasıdır, ancak iyi ya da gümüş astarı ararsanız, bunun için daha mutlu olursunuz. Kendinizi veya insanlığı iyileştirmek için herhangi bir durumdan öğrenebilir, dersler çıkartabilir veya herhangi bir durumu kullanabilirsiniz.

Gerçek Hayat Hikayelerine Dayalı Filmler >>

Birilerine iyilik yapın

Sadece sorunlarınıza odaklanmak yerine, birisine iyi davranın. Aklınıza sadece ne tür problemler çıkardığınızı düşünmekle kalmayacak, aynı zamanda iyi şeyler yapabildiğinizi görmenize yardımcı olacak – yine de sunacağınız şeylerin var olduğuna olan inancınız artacak. İyilik yapmak için birçok fırsat var. Gönüllülük yapmak, bir arkadaşınızı veya aile üyenizi kontrol etmek, topluluğunuza hizmet eden bir projeye katılmak vb.

Asla teslim olmayın

Teslim olunca, ona karşı savaşmak yerine akıntıya teslim olursunuz. Bu, en önemlisi iç huzura değer verdiğiniz anlamına gelir. Hiçbir şey için iç huzurunuzu feda etmeyin. Değerinizi biliyorsunuz ve bir durumun nasıl çözüldüğünü görmeye hazırsınız. Siz de çözümleri zorlamaya çalışmazsınız.

Çözümleri zorlamak yerine, en iyilerin ortaya çıkmasına izin verirsiniz. Ayrıca sahip olduklarınızı nasıl kullanacağınızı da biliyorsunuz. Durumunuza karşı savaşmıyorsunuz. O halde pes etmek niye?

Motivasyonunuzu Her Gün Koruyun >>

Hayatınızın bir alanında yardım isteyin

Sık sık, yardıma ihtiyaç duymanın bir zayıflık işareti olduğu, ancak aslında bir güçlenme işareti olduğu öğretilir. İyi eğitimli olamayacağınız beceriler geliştiriyor. Başarılı olmanıza yardımcı olmak için mentor/mentee ilişkileri geliştiriyor.

Başarı her birey için özneldir. Kendinizi geliştirirken, başkalarının girişine ihtiyacınız var. Olmak istediğin kişi olmak için yardıma ihtiyacın var. Yardım istemek utanılacak bir şey değildir. Unutmayın yardım isteyince kendinizi açamayacağınız kapılar sizin için açılıyor.

Öğrenmeyi asla durdurmayın

Öğrenme yaşam boyu olması içindir. Öğrenme, kişisel hedefler konusunda sizi sürekli olarak dinç tutacaktır. İlgi alanlarınızı takip edebilirsiniz ve her şeyi hep bilen “İnternet Arama Motoru”. Onlardan farkımız olmayabilir. Nasıl mı? Başka bir sınıfa katılın, bir atölyeye kaydolun, ilgi alanıyla ilgili kitapları okuyun, yeni hobiler geliştirin…

Büyük Tasarruflar İçin Neler Yapmalısınız? >>

Sınırları belirleyin ve hayır demeyi öğrenin

Sınırları zorlamak rahatsız edici olabilir çünkü başkalarına neyi kabul etmediğimizi söylüyoruz. Sağlıklı ilişkiler için de gereklidir. Onları kendinizi, kalbinizi ve aklınızı korumak için kullanacaksınız. Bir şeyden rahatsızsanız, hayır demeye hakkınız vardır. Sizi gerçekten önemseyen olanlar kırgın olmayacak. Daha iyi sınırlarınız varsa daha iyi seçimler yapacaksınız.

Ne seviyorsanız onu yapın

Sevdiğin şeyi yapıyor musun? Onsuz yaşayamayacağınızı seçmelisiniz. Bunu hiçbir şey için feda etmeyin. Hayat çok kısa. En iyisi, sevdiğin şeyi yaparken ortaya çıkıyor. Yaptıklarından memnunsan daha fazlasını verebilirsin, daha fazlasını yapabilirsin.

Sahip olduklarınızı takdir edin

2020 için edineceğiniz kişisel hedefler arasına şükran duymayı eklemeyi unutmayın. Çünkü şükran, yaşamlarımızdaki iyiliği tanımamızı sağlar. Yaşamlarımızdaki iyiliğe odaklanmak ve takdir etmek, bize etrafımızdaki harika şeyleri sürekli hatırlatır… Minnettarlık, o iyiliğin kaynaklarının genellikle yakınlarda olduğunu görmemizi sağlar. Minnettarlık, yaşamımıza iyiliği getirenleri tanımamıza izin veriyor ve minnettar olduğumuz kişilere kredi vermemiz için bizi alçaltır.

Günün sonunda, sahip olmadığın şeye odaklanmak yerine sahip olduklarını tanımalısın. Daha mutlu ve daha iyi bir yaşam sürmek için tavrınız olarak şükran duymayı seçmelisin. O zaman kazanacaksın. Sahip olduklarınızı takdir etmek, yaşamdaki basit şeylerle başlar. Neyin işe yaradığını anlayın. Tutunmak için nedeninizi bulun. Ve sonra dünyayı değiştirin…

2021 İçin Edinmeniz Gereken 21 Kişisel Gelişim Hedefi >>