2021 İçin Edinmeniz Gereken 21 Kişisel Gelişim Hedefi

2021 için kişisel gelişim hedefleri - Burada size bakış açısı verecek, kişisel gelişim hedefleri bulunmaktadır.

2021 için edinmeniz gereken kişisel gelişim hedefleri neler? Kişisel hedefler, geleceğimizi planlamamıza yardımcı olur. Başarı yolunda, edinmeniz gereken becerileri, değişim ve gelişim için alışkanlıklar edinmenizi sağlar. Neyi başarmak istediğimizi bildiğimizde, hedeflerimize ulaşmak için bir eylem planı yapmak daha kolaydır.

Ayrıca kişisel gelişimimize de yardımcı olurlar. Kendiniz için ne tür bir seçim yapacağınızdan emin değilseniz, listelenen bu fikirleri dikkate alabilirsiniz. İşte hayatınızda belirleyebileceğiniz ve başarabileceğiniz kişisel hedefler.

Son Derece Başarı 12 İnsanın Önemli Alışkanlıkları >>

2021 İçin Edinmeniz Gereken Kişisel Gelişim Hedefleri

2021 yılı için kendiniz üzerinde çalışmanız gerekmektedir. 2020 senesi biterken, geçtiğimiz yıl için belirlediğiniz hedeflerinizin ne kadarını yaptığınız, hangilerini başaramadığınız konusunda bir gözlem yapmanız gerekiyor. İyi haber, daha sene bitmedi. Hala zamanınız var. Kendi nezdinizdeki ününüzü korumak için son düzlüktesiniz.

Daha sonra hemen yeni yıl planları üzerinde çalışmalısınız. Burada size bakış açısı verecek, kişisel gelişim hedefleri bulunmaktadır. Belli bir sıraya göre yapılmamıştır. Bu sene kendi sınırlarınızı zorladığınız muhteşem bir yıl olabilir. Bu tamamen sizin ellerinizde. İşte size yardımcı olacak bazı fikiler;

  1. Öğrenmeyi asla bırakmayın

Yeni kitaplar okuyarak ve yeni hobiler edinerek zihninizi aktif tutun.

Yeni kitaplar okuyarak ve yeni hobiler edinerek zihninizi aktif tutun. Hayatınızın her günü zihinsel olarak zinde kalmanız daha olasıdır. Bu nedenle hayatınızda öğrenmeyi asla bırakmayın.

  1. Kusurlarınızı kabul edin

Kimse mükemmel değildir. Sürekli olarak kusurlarınızı kabul etmeye çalışın. Kendinize tüm olumlu niteliklerinizi hatırlatın. Pozitif özellikleriniz üzerinde çalışın. Sürekli negatif özelliklerinizi konuşmak, sizi çok daha geri götürecektir. Dikkatli olun, kelam her şeydir.

Kişisel Gelişim İçin Neler Yapmalısınız? >>

  1. Kendinize daha çok inanın

Kendinize inanmazsanız, hayatta çok şey başarmanız pek olası değildir. Şimdiye kadar bazı şeyleri başardınız. Bu yüzden bu, bir kişiyi kime çevirdiğiniz hakkında bir şeyler söylemeli. Daha da ileri gidebileceğinize ve yeni başarı seviyelerine ulaşabileceğinize inanın.

  1. İç sakinliğinizi geliştirin

Gerçek bir büyüme işareti, hayatta kötü şeyler olduğunda bu kadar olumsuz tepkili olmamayı öğrenmektir. Meditasyon yoluyla içinizdeki sakinliğinizi geliştirin. Hayat başınıza gelenler ile ilgili değil, onlara karşı nasıl tepki verdiğinizle ilgilidir.

  1. Erken kalkmayı alışkanlık edinin

Edinmeniz gereken kişisel gelişim hedefleri için bir diğer önemli konu gününüze erken başlamaktır.

Edinmeniz gereken kişisel gelişim hedefleri için bir diğer önemli konu gününüze erken başlamaktır. Geç kalmak zaman kaybıdır. Erken yatarak daha fazla enerji ve erken uyanarak işleri halletmek için daha fazla zaman kazanın.

  1. Daha yaratıcı olun

Yaratıcı insanların problemleri daha iyi çözebildiklerini her yerde okumuş olabilirsiniz. Yaratıcı yönünüze dokunarak problem çözme becerilerinizi geliştirin. Sanat, müzik veya benzersizliğinizi parlatan başka bir şey yapın.

Kişisel Gelişim İçin En Sağlıklı Yaklaşımlar Nelerdir? >>

  1. Dinleme becerilerinizi geliştirin

İyi bir dinleyici olmak, insanlarla daha etkili bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. İnsanlar sizinle konuşurken duyulduğunu hissettirdiğiniz için sizi daha çok takdir edecek.

  1. Size meydan okuyan faaliyetler yapın

Hepimiz hayatımızda arada bir zorlayıcı bir faaliyet yapabiliriz. Bize hayatta bir şeyler yapmak için ne kadar yetenekli olduğumuzu gösterebilirler. Rahatsız olabileceğiniz veya yapabileceğinizden emin olamayacağınız yeni bir aktivite düşünün ve ne olacağını görün. Hayatta arzuladığınız her şeyi denemeniz için size güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kişisel Gelişiminiz İçin Mutlaka İzlemeniz Gereken Network Okulu Tv Videoları >>

  1. Geçmişinizi kabul edin

Hepimizin değiştirebilmeyi dilediğimiz bir geçmişi var, ama yapamadığımız için, bunu kabul etsek daha iyi olur.

Hepimizin değiştirebilmeyi dilediğimiz bir geçmişi var, ama yapamadığımız için, bunu kabul etsek daha iyi olur. Başkalarına veya kendinize vermiş olabileceğiniz acıyı ve incinmeyi bırakmak kişisel gelişim hedefleri arasında olmalıdır.

  1. Kişiliğinizi geliştirin

Hepimizin mutlu ve başarılı bir yaşam sürmek için en ideal olmayan kişilik özelliklerine sahibiz. Olmanız gerektiği kadar disiplinli değilseniz veya olmanız gerektiği kadar sabırlı değilseniz, bunlar kendiniz için belirlemeniz gereken iyi kişisel gelişim hedefleridir. Daha disiplinli, daha sabırlı olmak veya yararlanabileceğiniz başka herhangi bir olumlu özellik edinin.

20’li Yaşlar İçin Kişisel Gelişim Hedefleri >>

  1. Yalnız kalmak için zaman ayırın

Kendinizle olan ilişkiniz, başkalarıyla olan ilişkiniz kadar önemlidir. Yalnız kalmak için zaman ayırın ve kendinizle kaliteli zamanın tadını çıkarın.

  1. Daha bağışlayıcı olun

Herkes hata yapar. Kin tutmak size hiçbir fayda sağlamaz. Seni incitenleri affet ve acıdan uzaklaş. Göreceksin, çok daha iyi olacaksın.

  1. Sevdiklerinize, takdir edildiğini hissettirin

Ortaklarımızı arada bir hafife aldığımız için hepimiz suçlu olabiliriz.

Ortaklarımızı arada bir hafife aldığımız için hepimiz suçlu olabiliriz. Partnerinizin daima takdir edildiğini hissetmesi için elinizden gelenin en iyisini yapın. Hayatınıza getirdikleri şeyler için onlara teşekkür edin.

  1. Sevdiklerinizle daha fazla zaman geçirin

Zaman değerlidir. Hiçbirimiz için bunun ne zaman ve nasıl biteceğini bilmiyoruz. Sevdiklerinizle olabildiğince çok zaman geçirmek her zaman önemlidir.

Kişisel Gelişim İçin Mutlaka Okumanız Gereken 10 Kitap Önerisi >>

  1. Zihinsel sağlığınıza özen gösterin

Ruh sağlığı, hayatınızda sürekli olarak bir öncelik olmalıdır. Hayatınız gerçekten stresli hale geldiğinde rahatlamak ve gevşemek için zaman ayırın. Gerçekten zorlandığınızı düşünüyorsanız profesyonel yardım alın.

  1. Fiziksel sağlığınızı iyileştirin

Kendinize bakmak her zaman iyi bir kişisel hedeftir. Daha iyi hissetmenize ve daha mutlu olmanıza yardımcı olur. Kendinizi fiziksel olarak iyi hale getirmek için daha fazlasını yapmanın yollarını bulun. Ağırlık kaldırabilir, yürüyüşlere çıkabilir veya hoşunuza giden bir tür fiziksel aktivite yapabilirsiniz. Fiziksel olarak ne kadar iyi hissederseniz, zihinsel ve duygusal olarak o kadar iyi hissedebilirsiniz.

Kişisel Gelişiminiz İçin Mutlaka Okumanız Gereken Kısa Hikayeler >>

  1. Yeni bir beceri öğrenin

Kaç yaşında olursan ol, yeni bir beceri öğrenmeyi asla bırakmamalısın.

Kaç yaşında olursan ol, yeni bir beceri öğrenmeyi asla bırakmamalısın. Çok karmaşık bir şey olmak zorunda değil; sadece ilginç bulduğunuz bir şey olabilir. Belki bir gün bahçe düzenlemeyi öğrenmeyi deneyebilirsin. Belki yeni bir enstrümanı nasıl çalacağını öğrenebilirsin. Yeni şeyler öğrenmeye devam etmek, zihinsel olarak zinde kalmanıza yardımcı olabilir.

  1. Bir iş kurun

2021 yılı için edinmeniz gereken kişisel gelişim hedefleri arasında kendi işinizin patronu olmak da yer almalıdır. Çünkü bazen bir başkası için çalışmak zorunda kalmadan daha fazla zaman kaybetmek istemediğinize karar vermek bu gibi anları alır. Artık yapmak istediğiniz iş fikrini veya hayalini kurduğunuz ev kariyerinden işe başlamak için bir plan oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Kişisel Gelişiminiz İçin İzlemeniz Gereken Film Önerileri >>

  1. Zamanınızı daha iyi yönetin

Son zamanlarda kendinizi evden çalışırken bulduysanız, zaman yönetimi özellikle iyi bir iş hedefidir. İşleri halletme zamanı geldiğinde dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınma konusunda daha dikkatli olun.

Planlanmış görevlerinize odaklanacağınız ve herhangi bir sosyal medyaya veya işle ilgili olmayan diğer materyallere bakmayacağınız zaman blokları belirleyin. Zamanınız konusunda daha gayretli olmak, işinizin daha verimli yapılmasına yardımcı olur ve belki de patronunuzu sonunda sizi terfi ettirecek kadar etkileyecektir.

  1. Liderlik rolleri için gönüllü olun

Baskın bir karakter değilseniz, liderlik rolleri için gönüllü olmayı asla teklif etmeyen insanlardan birisiniz. Kendinizi bir şeyden sorumlu olma pozisyonuna sokmak biraz korkutucu olabilir. Buna rağmen, bu hedef muhtemelen iş için belirleyebileceğiniz en iyi hedeflerden biridir. Çünkü liderlik rollerini üstlenmek, özgüveninizi geliştirmek için harika bir yol olabilir.

Size durumları yönetme pratiği yapma şansı verir. Bu nihai kararları vermek zorunda olan kişi olarak karar verme becerilerinizi geliştirirsiniz. Bir durum için en iyisi olduğuna karar verdiğiniz şeye güvenmeyi öğrenebilir ve insanları en iyi gördüğünüz şekilde yönlendirirken rahat olabilirsiniz. Kendi işinizi yürütmeye veya liderlik etmek istediğiniz bir grup kurmaya karar verirseniz, bu tür becerileri geliştirmek iyi bir hazırlık olabilir.

2020 İçin Edinmeniz Gereken Kişisel Gelişim Hedefleri Nelerdi? >>

  1. Kişisel gelişim hedefleriniz için ekstra çaba sarf edin

Yaptığımız iş her zaman zevk aldığımız şey olmasa da, fazladan çaba göstermeyi alışkanlık haline getirmek, yönetimi etkilemenin başka bir yolu olabilir.

Tam çalışma zamanı geldiğinde ortaya çıkan ve sonra zaman aşımına uğradığı zaman oradan ayrılan işçiler var. Yaptığımız iş her zaman zevk aldığımız şey olmasa da, fazladan çaba göstermeyi alışkanlık haline getirmek, yönetimi etkilemenin başka bir yolu olabilir.

Yönetimi etkilemese bile, iş ahlakınızı geliştirmenize yardımcı olur. İster o işte ister başka bir işte olsun, sonunda sahip olmak istediğiniz kariyer yolunda ilerlemenize yardımcı olacak iyi bir iş ahlakı geliştirmek önemlidir.

Hedeflerinizi nasıl belirlersiniz

Ne kadar uzun süreye ihtiyacınız olursa olsun, gerçekten neyi başarmak istediğinizi düşünün. Neyi başarmak istediğinize dair iyi bir fikriniz olduğunu düşündüğünüzde, bu hedefleri yazın ve planlamaya başlayın.

2021 yılı için edinmeniz gereken kişisel gelişim hedefleri yazımızı okudunuz. Sizler bu sene neleri hedef olarak belirlediniz? Kişisel hedeflerinizi bizimle yorum kısmından paylaşarak, hedeflerinize olan inancınızı daha da güçlendirebilirsiniz.

İçe Dönük İnsanlar İçin Networking İpuçları >>